Het begrip "Financial sufficiency"wordt soms uitgebuit


Vooral armere student-immigranten zijn lelijk het haasje.

De Canadese federale regering komt, zo af en toe, met terminologie waar je van opkijkt. De uitdrukking "financial sufficiency"  wordt inmiddels regelmatig gebezigd. Wat houdt dat in?


Wie naar Canada verhuist, die moet voldoende geld hebben om zichzelf te onderhouden. Dat zal verder ook voor een ieder wel logisch zijn. Het enige probleem is dat de kosten van levensonderhoud in Canada heel anders liggen dan in veel van de afkomstlanden. Dat de huren zo hoog zijn en dat zelfs de eenvoudigste boodschapjes heel duur kunnen uitvallen, dat kan hard aankomen, vooral als je daarop niet bent voorbereid.


Zelfs voor jongelui, die als student naar Canada willen komen, geldt er een flinke financiële verplichting. Men moet kunnen aantonen te beschikken over ruim $20.000 alvorens er een inreisvisum voor de studie wordt afgegeven. Voor velen in de armere landen is dat een onneembare horde en zo hoopt men de toevloed van "international students" ietwat af te remmen.


Zoals bekend is het schoolgeld (collegegeld) voor buitenlandse studenten veel hoger dan voor Canadezen. Maar het inschrijfgeld wordt inmiddels ook gebruikt als een gigantische melkkoe. Tot nog toe gaven internationale studenten zich op bij een aantal onderwijsinstellingen, in de hoop dat er wel eentje bij zou zitten waar men aangenomen zou worden. Inmiddels is het inschrijfgeld zo hoog geworden dat de student wel twee keer zal nadenken alvorens duizenden Dollars in te zenden om in overweging genomen te worden.


Wat is namelijk het geval? Als de student wordt aangenomen, dan is er niets aan de hand; het inschrijfgeld wordt in mindering gebracht op het latere collegegeld. Ook als de student bij voorbaat wordt afgewezen, dan wordt het inschrijfgeld netjes gerestitueerd, zo geeft men aan. Indien de student echter wel wordt aangenomen maar niet komt opdagen, dan vervalt het inschrijfgeld doodleuk.


Men probeert daarmee te voorkomen dat de student zich, op hoop van zegen, overal maar doorleuk inschrijft, al wetende dat er toch echt maar aan één school gestudeerd zal kunnen worden. Dat is de officiële redenering. Wij denken dat het vooral een methode is om vooral nog meer geld te kloppen uit de internationale behoefte om in Canada te komen studeren. Om zo de "financial sufficiency"  uit te buiten. Veel internationale studenten komen vooral uit armere landen.


Is het dan niet zo dat er op deze manier een hoogst onredelijke extra last op de schouders van de armen, elders, gelegd zal worden? Ja, Canada zou zich toch weer moeten schamen.

24 juli 2025
De Canadese definitie van vriend en vijand; Die ligt zonder meer anders dan je eerst dacht.
23 juli 2025
Toch een zandmijn op komst; De onderhandelingen duren voort.
22 juli 2025
Waarom toch zendmasten vernietigen? Daar zijn twee redenen voor te bedenken, beide slecht.
21 juli 2025
De noodsituatie afgekondigd; Wat betekent dat eigenlijk en wat gebeurt er dan?
20 juli 2025
Canada: een olieproducerend land; Maar daar zitten wel consequenties aan vast ...
19 juli 2025
De vraag is: wie betaalt er voor de verpakking. Toch niet echt iets om je over op te winden, of toch?
18 juli 2025
Het probleem: erg veel te dikke Canadezen; Een oplossing is zo één twee drie niet gevonden.
17 juli 2025
Soms moet er echt aan de weg gewerkt worden; Dat verloopt in Canada opmerkelijk anders.
16 juli 2025
Wat is dat eigenlijk in de VS? Die "ICE"? De verhalen die erover loskomen zijn niet mals.
15 juli 2025
Financiële problemen in Fauquier; Een oppervlakkig zeer grote gemeente in Ontario.
Meer posts